У “Совиному гнізді” в Ужгороді відкрилася унікальна виставка

«Ескізи життя». Таку назву має персональна виставка заслуженого діяча мистецтв України, головного художника Закарпатського обласного музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв Емми Зайцевої, урочисте відкриття якої відбулося напередодні в Ужгороді в історико-культурному центрі “Совине гніздо”.

Ім’я Емми Зайцевої добре відоме любителям мистецтва: ось уже 20 років поспіль вона є головним художником обласного муздрамтеатру, автором сценографії до багатьох вистав та концертів не тільки в обласному центрі Закарпаття, а й Києві, Ашхабаді, Рівному, Мукачеві.

На відкриття експозиції мисткині, яка 2 червня святкувала і День народження, прийшли поціновувачі її творчості, друзі та колеги, знайомі, представники дипломатичних кіл. Серед гостей – заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак, директор облмуздрамтеатру Василь Марюхнич, народний артист України, відомий театральний актор Анатолій Філіпов, заслужений працівник культури України Василь Габорець, театрознавець і драматург зі Львова Галина Канарська, директор Одеського культурного центру, засновник театрального фестивалю “Молоко” Михайло Журавель, радник дирекції Національного Інституту стратегічних досліджень при Президентові України Світлана Мітряєва.

“Роботи Емми Зайцевої дозволяють поринути у нечувану досі атмосферу, де в одному залі зібрано десятки вистав, де можна відчути на дотик декорації та костюми, відчути подих різних епох. Вона не працює, а живе своєю роботою. Я радий, що сьогодні всі наші друзі тут і з великою радістю представляю персональну виставку Емми Іванівни», – сказав на відкритті голова редакційної ради газети «НЕДІЛЯ» Михайло Носа.

Заступник міського голови Олександр Білак привітав Емму Зайцеву з відкриттям виставки та Днем народження, побажав міцного здоров’я, творчих успіхів, наснаги. “Надзвичайно приємно бути сьогодні у цьому залі, бачити ці роботи, які Ви творили багато років. Приємно, що вже 20 років ви працюєте в Ужгороді, в обласному музично-драматичному театрі, розвиваєте культуру і мистецтво, поєднуючи закарпатські традиції та Ваші знання і надбання, разом з колективом театру радуєте всіх чудовими творами”, – сказав Олександр Павлович. Він також передав іменинниці вітання від міського голови Богдана Андріїва та вручив грамоту Ужгородської міської ради за високий професіоналізм, визначний особистий внесок у розвиток мистецтва, активну участь у громадському, мистецькому житті міста, збереження і примноження духовності та з нагоди 20-ліття творчої діяльності.

Сама авторка виставки була дуже схвильована. “Щиро бажаю і вам усім того, що ви сьогодні побажали мені”, – сказала Емма Іванівна.

Виставка проходить у рамках відзначення 15-річчя газети “НЕДІЛЯ” і, за словами Михайла Носи, серед проектів видання ще багато цікавих зустрічей із відомими успішними людьми, які власним прикладом надихають інших. Переглянути експозицію можна до наступної п’ятниці.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*