У столиці виставили фальшиві роботи нашого відомого художника

Як розповіла «Новинам» дружина Юрія Герца (нині покійний) пані Наталія, сюжет про виставку робіт свого чоловіка у київській галереї «АВС-арт» вона побачила на одному з провідних вітчизняних телеканалів.

Підтверджує цю інформацію і публікація у київському виданні «День»: «У лютому Юрій Герц святкував би 82-й день народження. Тож виставка його робіт у Києві — це вшанування пам’яті майстра й унікальна можливість помилуватися полотнами, які вперше й востаннє столиця бачила майже 20 років тому. Виставку «Велике рондо Юрія Герца» відкрито в галереї «АВС-арт» з 12 лютого по 2 березня». Все б нічого, якби не один факт. Наталія Герц стверджує, що виставлені картини не що інше, як фальшивка. «Це не лише я так думаю, що вони фальшиві, так вважають і мистецтвознавець Людмила Біксей та Борис Кузьма. З того, що було показано в новинах, видно: манера малювання інша», — каже пані Наталія.

Хто є організатором виставки, з’ясувати досі не вдалося. Намагався це зробити і голова обласної організації Національної спілки художників України Борис Кузьма, який у той період перебував у Києві. «Новинам» він розповів: «Я прийшов у галерею і поцілував двері. Було зачинено». Ймовірно, роботи Юрія Герца в галерею потрапили із приватних збірок столичних колекціонерів.

Анастасія НОЖКА.
Фото з видання «День».

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*