У СВІТ ВИЙШЛА ЧЕРГОВА

поетична збірка Cофії Cороки

Більшість людей піддається впливові життєвих обставин, підлаштовується під них. І тільки одиниці борються й здатні кардинально змінювати їх. Саме до таких належить і відома поетеса Софія Сорока.

Її життєвий шлях був важким і тернистим, але вона ніколи не здавалася на милість долі, по-філософськи, з гумором ставилася до важких випробувань, намагалася змінювати цей світ на краще. Донині, попри поважний вік, пані Софія продовжує це робити своїми поетичними творами, повсякденними вчинками. В одному зі своїх віршів вона пише:

Тепло, що я у серці маю,
Що в сонця іще позичаю,
– Я людям його віддаю.

У цих трьох рядочках – життєве кредо ужгородської поетеси. Її поезія прозора й чиста, наче гірська джерельна вода, здатна очистити душу, подарувати спокій та умиротворення, спрямовує нас до добра.

На теренах Закарпаття, та й не тільки, Софія Сорока відома як поетеса-пісняр. Її перші вірші були опубліковані ще в 60-х роках минулого століття і отримали гідну оцінку. Вона – член Закарпатської організації Національної спілки письменників України, заслужений працівник культури, автор понад десятка книжок.

Нещодавно у світ вийшла чергова поетична збірка пані Софії «Ми славимо, Господи, ім’я Твоє». У коротенькій передмові вона пише: «У своєму житті я відчула все: Божу любов, горе і красу життя… Я завжди молюся і думаю про Господа-Бога та його Сина – Ісуса Христа!.. Це допомагає мені йти, надихає на глибину, на широту…» До книжки увійшли вірші тільки на сакральну тематику.

У своїх зверненнях до Господа авторка просить, щоб Україна була вільною і заможною країною, а народ – щасливим.

Володимир МИШАНИЧ

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*