У ВИНОГРАДОВІ – ВИСТАВКА

харизматичного Cергія галая

Під час відкриття виставки картин художника найчастіше звучало слово «харизматичний». Стосувалося воно як індивідуального стилю в малярстві, так і діяльності Сергія як автора численних творчих проектів.

Народився Сергій Галай 17 серпня 1971 року, закінчив художньо-графічний факультет Прикарпатського університету ім. Василя Стефаника й уже в студентські роки став одним із найзатребуваніших молодих художників. Відтоді його активно запрошують на численні пленери України та Європи. Поїздки Сергій встигає поєднувати з дизайнерською та рекламною роботою вдома. На запрошення виноградівського залу «Імпасто» Сергій відгукнувся відразу, оскільки тут він свого часу організував мистецьку школу для дітей, був співучасником журналістських та творчих проектів.

На виставку у Виноградів приїхала потужна команда хустських митців, серед яких – Валерій Дьордяк, Йосип Блецкан, Ласло Гайду.

З боку господарів виступили художники Валентина Костьо, Олександр Маринич, директор будинку культури Святослав Гал і учасниця мистецьких акцій Марія Конкіна-Селехман.

На виставці представлено понад півсотні найновіших робіт, у яких, попри усталений авторський почерк, відчувається дальший пошук мистецького самовираження, котрий має тривати завжди, каже харизматичний Галай. Гірше, коли художник уже «знайшов» і займається самоповторенням.

Василь ГОРВАТ
Виноградів – Хуст

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*