Угорщина вкладе кошти в наш край для діагностики та лікування онкозахворювань

Для встановлення загальної картини онкозахворювань США та Євросоюз запровадили спеціальну медичну програму, на яку виділяються значні кошти. У програмі, яка передбачає скрупульозний статистичний облік, аналіз та обмін даними, задіяна й Угорщина, яка готова залучити до процесу Закарпаття.

Деталі такої співпраці обговорювалися на зустрічі голови ОДА Геннадія Москаля з держсекретарем Міністерства зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Іштваном Міколою та американським бізнесменом Алексом Ровтом. «Весь світ об’єднався в боротьбі з онкологічними захворюваннями, і вже є передумови для того, щоб зробити цю страшну хворобу виліковною, – відзначив І. Мікола. – Угорщина переживає економічний підйом і може дозволити собі фінансувати медичні програми, пов’язані з лікуванням раку, й на Закарпатті. Наша спів­праця включатиме навчання фахівців, будівництво в краї спеціальних лабораторій із обладнанням, обмін даними про біологічні зразки тощо».

Як повідомляє прес-служба ОДА, Геннадій Москаль запевнив, що область надасть повне сприяння угорцям і запропонував вибрати конкретні медзаклади, які будуть задіяні в програмі. Днями угорська делегація, до якої приєднається директор Інституту онкології Будапешта доктор Міклош Каслер, огляне Закарпатський обласний клінічний онкодиспансер та інші медзаклади краю на предмет подальшої спів­праці.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*