УГОРСЬКУ МОВУ ВИВЧАТИМУТЬ ДОШКІЛЬНЯТА

в НВК «Ялинка»

В  ужгородському навчально-виховному комплексі з поглибленим вивченням іноземних мов «Ялинка» у мікрорайоні «Шахта» цього понеділка символічну стрічку на вході до облаштованої для занять групи перерізали Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайла, мер обласного центру Богдан Андріїв, заступники голів облради й ОДА Йосип Борто та Віктор Мікулін.

Завідуюча НВК Світлана Рибак розповіла, що відкрили угорськомовну групу за сприяння Генконсульства Угорщини в Ужгороді та міської влади на прохання батьків, які клопотали про це ще два роки тому. Йожеф Бугайла привітав діток, батьків і педагогів «Ялинки» з успішним завершенням організаційних робіт і побажав малятам швидко опанувати мову сусідньої із Закарпаттям держави. Богдан Андріїв наголосив, що мерія активно підтримує створення умов для вивчення всіх іноземних мов. А Йосип Борто зазначив: угорська допоможе ужгородцям у спілкуванні й у країнах Євросоюзу, й у нашому багатонаціональному краї. До речі, вивчається питання відкриття в НВК і класу початкової школи з угорською мовою навчання.

Дитсадківці та першокласники «Ялинки», які протягом року вивчали угорську на гурткових заняттях, показали невеличкий концерт – пісеньки та веселі віршики. Затим гості оглянули групу, спальню, яка поруч, та інші умови для діток, інформує прес-служба Ужгородської міськради.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*