Україна на Олімпіаді

з єдиною нагородою

У неділю, 25 лютого, завершилися 23-ті зимові олімпійські ігри в південнокорейському Пхьончхані. У передостанній день пройшли змагання зі сноубордингу в паралельному гігантському слаломі, де стартувала ужгородка Аннамарі Данча (на фото).

На жаль, Аннамарі у кваліфікації не змогла пробитися до фінальної частини стартів і стала 28-ю. А титул виборола чеська сноубордистка Естер Ледецька, яка є також олімпійською чемпіонкою і в гірськолижному супер-гіганті.

Тренер нашої збірної Валерій Белінський прокоментував виступ А. Данчі так: «Під час першої спроби вона не допустила особливих технічних помилок, але потрапила на нерівність схилу, так звану «сходинку», й через це її відштовхнуло до критичної точки повороту. На другому спуску показала хороший час та їй не вистачило суми балів пройти далі. Під час виступу Аннамарі на рівних конкурувала з найсильнішими сноубордистками планети. Напередодні ігор у компанії цих суперниць на етапі Кубка світу вона була восьмою, і якщо на Олімпіаді-2014 Аннамарі стала 31-ю в рейтингу, то сьогодні вона 17-та. Це великий прогрес.  

Тож золота нагорода фристайліста Олександра Абраменка є єдиною на Олімпіаді. Завдяки цій нагороді Україна посіла 21-шу сходинку в медальному заліку країн-учасниць.

Семен МИХАЙЛИК

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*