Українські військові стають… бізнесменами. Допомагають їм у цьому міжнародні партнери

На теренах західного регіону активно триває співпраця міжнародних партнерів та громадських організацій, які опікуються перепідготовкою військовослужбовців Збройних сил України.

Так, нещодавно впродовж робочої поїздки менеджер програми «НАТО-Україна» Крістофер Штаудт, виконавчий керівник галузевої програми Олександра Огороднікова та представники ГО «Західний регіональний центр сприяння перепідготовці та соціальній адаптації військовослужбовців» відвідали військові гарнізони, де за підтримки органів державної влади та місцевого самоврядування вже не перший рік відбувається перенавчання військово­службовців, які планують звільнятися в запас на цивільні спеціальності.

Зокрема міжнародні партнери та організатори курсів взяли участь у відкритті навчання за спеціальністю «Менеджмент безпеки бізнесу», що відбуватиметься на базі Мукачівського державного університету. «Ми відібрали 25 осіб із числа діючих та звільнених у запас військовослужбовців місцевого гарнізону. Навчання триватиме впродовж 3,5 місяця згідно з попередньо розробленими навчальними програмами. Слухачам доведеться опанувати багато нових знань у галузі фінансів, обліку й оподаткування, маркетингу, менеджменту та управління економічними процесами тощо. Ми вже не перший рік пропонуємо слухачам цей курс і можу сказати, що по його завершенню цілком реально започаткувати власну справу. У нас є чимало позитивних прикладів того, як колишні військові знаходять своє місце у цивільному житті», – розповів директор громадської організації Андрій Рой.

Крістофер Штаудт зауважив: ці курси є безкоштовними й фінансуються цивільним бюджетом НАТО.

Віталій ІВАНОВ

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*