УКРАЇНСЬКО-СЛОВАЦЬКА АКВАРЕЛЬ

«оселилася» в Ужгороді

«4+1» – так назвали виставку робіт закарпатських образо­творців, членів Національної спілки художників України Бориса Кузьми, Людмили Корж-Радько, Василя Скакандія, Петра Фелдеші та митця зі Словаччини Андрія Смолака, яка у п’ятницю, 24 березня, відкрилася в галереї «Ужгород».

– Назву «4+1» можна трактувати по-різному: четверо українців і словак, або ж четверо авторів-чоловіків та одна художниця, – зазначив під час відкриття Борис Кузьма. – До всього, це виставка акварелі, а тому переслідували й мету відродити в крайових митців інтерес до техніки акварельного живопису. Заслужена художниця України Людмила Корж-Радько додала, що це така собі реабілітація аварелі, бо ця техніка дає широкі можливості для митця завдяки своїй різноманітності.

Словацький гість і учасник виставки Андрій Смолак, власник арт-галереї у м. Сніна, вже зо 20 років творчо взаємодіє з закарпатцями, організовуючи вернісажі та пленери. Каже, мистецтво сусідів вельми зацікавлює і глядачів, і колекціонерів. Відтак цю виставку побачать у Словаччині.

А на закарпатських поціновувачів уже в серпні – вересні чекає сюрприз – велика обласна виставка винятково акварельних творів.

Оксана ШТЕФАНЬО
Фото автора

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*