УЛЬТИМАТУМ «ГОВЕРЛИ»…

Вкотре про мінуси українського суддівства на футбольних полях

Напруженим вийшов домашній матч «Говерли» з харківським «Металістом» у 1/8 фіналу Кубка України. Господарі поля не знітилися перед силою учасника Ліги Європи й без будь-яких пересторог заграли у розкутий атакувальний футбол. Уже на 11-й хвилині матчу швидкий півзахисник ужгородців Сергій М’якушко відірвався від свого візаві й потужно пробив по воротах Владіміра Дішленковіча, той удар парирував, однак на добивання скоріше за всіх встиг нападник нашої команди Віталій Каверін, який у падінні головою відкриває рахунок голам у матчі.

Далі гра дещо заспокоїлася й проходила в центрі поля без особливих загострень. Старт другої половини був за харків’янами, які на 55-й хвилині заробили небезпечний штрафний. А точно реалізував стандарт бразильський півзахисник Клейтон Хав’єр — 1:1.

Та через десть хвилин ужгородці знову відновлюють свою перевагу. Чудова триходівка від Руслана Степанка, Сергія Люльки завершується точним ударом Сергія М’якушка, з яким не зумів впоратися досвідчений кіпер — 2:1.

Гра поступово добігала свого завершення, та на 80-й хвилині рефері залишає господарів у меншості – друге попередження отримав Сергій Люлька. Все ж закарпатці гідно трималися, але на 88-й хвилині на удар з-за меж карного майданчика наважився молодий півзахисник «Металіста» Артем Радченко. М’яч влучив у нашого захисника й зрикошетив у поперечину воріт Максима Коваля, відтак той же К.Хав’єр зробив дубль — 2:2. Тож перша кубкова зустріч так і завершилася.

Після матчу віце-президент «Говерли» Олександр Шуфрич заявив, що на результат вплинули рішення арбітра, і якщо відповідні футбольні органи не покарають Сергія Березку, команда не поїде на матч-відповідь до Харкова. В свою чергу, головний наставник закарпатців В’ячеслав Грозний вкотре закликав Федерацію футболу України запросити на три роки судити поєдинки вітчизняної прем’єр-ліги іноземних арбітрів, а українських футбольних суддів відрядити проводити футбольні матчі за кордон.

Інші ігри 1/8 Кубка України завершилися з такими результатами: «Іллічівець» (Маріуполь) – «Ворскла» (Полтава) – 0:1; «Карпати» (Львів) – «Динамо» (Київ) – 0:1; «Олександрія» – «Зоря» (Луганськ) – 0:1; «Полтава» – «Шахтар» (Донецьк) – 1:5; «Олімпік» (Донецьк) – «Металург» (Запоріжжя) – 2:0; «Волинь» (Луцьк) – «Дніпро» (Дніпропетровськ) – 1:0; «Сталь» (Дніпродзержинськ) – «Чорноморець» (Одеса) – 2:1.

Матчі-відповіді відбудуться 29 жовтня.

А в чемпіонаті України серед команд прем’єр-ліги «Говерла» зіграє матч 8-го туру в суботу, 4 жовтня, на виїзді у Запоріжжі проти луганської «Зорі».

Роман СЕНИШИН.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*