Упіймали трьох хабарників у різних галузях

Відразу три резонансні випадки хабарництва спливли у закарпатських засобах масової інформації цими днями. Усіх фігурантів правоохоронці затримали.

Одного з інспекторів відділу Державної архітектурно-будівельної інспекції в Закарпатській області та його посередника викрили на хабарі співробітники СБУ разом із прокуратурою. Посадовець вимагав через свого спільника 4,5 тисячі доларів США від місцевого підприємця за видачу декларації для будівництва комерційного об’єкта в Ужгороді.

Посередника впіймали «на гарячому» під час отримання частини хабара, неподалік на вулиці правоохоронці затримали й інспектора, який був ініціатором вимагання грошей. Відкрито кримінальне провадження.

Ще один випадок – співробітники СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури викрили на хабарі командира одного зі взводів Управління патрульної поліції в містах Ужгороді та Мукачеві.

Правоохоронці встановили, що капітан поліції для перевірки зупинив у обласному центрі автомобіль. Без призначення жодних експертиз патрульний звинуватив водія в алкогольному сп’янінні та безпідставно вилучив водійські права й техпаспорт. За повернення документів вимагав 11 тисяч гривень.

Гроші власник авто мав передати одному з інспекторів із безпеки дорожнього руху поліції. У разі відмови патрульний погрожував скласти на водія протокол про керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Співробітники спецслужби за сприяння керівництва Управління патрульної поліції затримали «посередника» під час отримання всієї суми, обом фігурантам оголошено про підозру в скоєнні злочину, повідомли з прес-центру СБУ.

А 8 вересня слідчими прокуратури краю спільно зі співробітниками УЗЕ в Закарпатській області задокументовано факт отримання неправомірної вигоди працівником ПАТ «Закарпатгаз».

Хабара працівник підприємства вимагав за безперешкодне погодження та приєднання до газорозподільних мереж приватного будинку.

Керівництво компанії звертає увагу на те, що підприємство здійснює свою діяльність прозоро та виключно в правовому полі. Усі платежі за надані послуги перераховуються лише на рахунок компанії і не проводяться за готівку.

«Звертаємося до всіх, хто має факти, які свідчать про недобросовісні чи неправомірні дії працівників ПАТ «Закарпатгаз», із проханням невідкладно повідомити про це за номером «гарячої лінії» (067) 244-32-53. Запевняємо: щодо фактів порушення законодавства працівниками будуть вжиті жорсткі заходи», – коментує голова правління ПАТ «Закарпатгаз» Віталій Шатило.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*