Уряд Яценюка розпочав реалізацію плану відновлення України

Щохвилини російська агресія завдає збитків економіці України. Та після війни завжди настає мир, і наша країна потребує чіткого плану — що треба робити терміново, що згодом і куди нас ці кроки приведуть. Саме такий план розроблено найкращими вітчизняними економічними експертами на чолі з прем’єр-міністром. Нещодавно Арсеній Яценюк представив його країні.

Країна зробила свій стратегічний вибір — рух до європейських стандартів, цінностей, рівня життя. Стратегія була прийнята і викладена на 700 сторінках Угоди про асоціацію України з ЄС. Тактика потребувала не менш ретельної розробки.

Нещодавно уряд презентував покроковий, тактичний план «Відновлення України», який готувався найкращими фахівцями у сфері економіки та державотворення в країні.

«Це була реально спільна робота працівників Кабінету Міністрів, особисто прем’єр-міністра, керівників органів виконавчої влади і представників експертної спільноти», — розповідає один з розробників, заступник гендиректора з аналітичної роботи Центру Розумкова Юрій Якименко.

В країні давно точаться дискусії про різного роду плани реформ, які негайно потрібні Україні, а останнім часом вони з’являються, немов гриби після дощу. Такі реформатори багато говорять про те, що нам треба стратегічний план. Неодмінно новий, інший, кращий…

«Позиція уряду – перестати придумувати велосипед і тим більше займатися реформістським популізмом, — зауважив на засіданні Кабміну прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. — Ось  план реформи країни, він називається Угода про асоціацію між Україною і Європейським Союзом».

У масштабному документі, який торкається всіх основних сфер життєдіяльності країни, поставлені чіткі короткострокові цілі. Що важливо – із конкретними термінами їх виконання.

План дій уряду на найближчий час оприлюднений, і кожен українець може ознайомитися з ним на сайті Кабміну. А водночас – здійснювати громадський контроль за його виконанням.

План включає багато розділів і пунктів, але ставить перед собою 7 основних цілей.

Природно, що першою передумовою для відновлення України є подолання російської агресії. Наразі фактично вся економіка працює на захист громадян від зовнішнього ворога — на армію, техніку, озброєння і на боротьбу з російськими бандитами на сході України.

«Ми розпочинаємо проект «Стіна» — будівництво реального державного кордону між Україною і Російською Федерацією», — повідомив на презентації глава уряду.

Другий пункт – ввести безвізовий режим між Україною та ЄС. Третя ціль – після завершення війни – реабілітація і допомога учасникам АТО,  відновлення Донбасу. Вже зараз зрозуміло, що для цього країні знадобляться мільярди доларів, тому уряд намагається залучити іноземних донорів для відбудовування сходу.

Серед інших першочергових завдань –здійснити децентралізацію влади, ввести нову систему оподаткування і завдати удар по корупції в країні.

«От наш план дій, — звернувся до уряду Арсеній Яценюк, завершуючи презентацію плану, яка тривала понад годину і включила в себе вирішення тих проблем, що стоять сьогодні перед країною. — Стратегія – це Угода з Європейським Союзом, а от тактика – це план «Відновлення України».

Детальніше на www.kmu.gov.ua

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*