УСІ АНТИРОМСЬКІ НАПАДИ мають бути об’єднані в одне провадження, а винні притягнуті до кримінальної відповідальності

Якщо не буде адекватної реакції правоохоронної системи, ці ганебні явища триватимуть і зачинять перед Україною двері в Євросоюз. Так вважає голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Під час понеділкової зустрічі з лідерами ромських громадських організацій краю з приводу резонансних подій у Львові, в результаті яких було вбито людину, він наголосив, що держава повинна жорстко реагувати на прояви ксенофобії, встановити всіх винних і притягнути їх до відповідальності. Не слід закривати очі на те, що грубо порушується ст. 24 Конституції України, яка гласить: не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статi, етнічного та соціального походження, за мовними або іншими ознаками, повідомили з прес-служби ОДА.

– Сьогодні ми спостерігаємо тенденцію до збільшення випадків проявів ксенофобії стосовно ромської меншини в Україні, – підкреслив Г. Москаль. – Протягом останнього часу напади на ромів відбулися в Києві, Львові, Тернополі та Одесі. І це далеко не все, бо більшість фактів просто не фіксується правоохоронними органами. Закликаємо Головне слідче управління Національної поліції об’єднати всі справи в одне провадження, встановити винних і притягнути їх до кримінальної відповідальності. Антиромські напади й погроми припиняться тільки тоді, коли на них буде адекватна реакція правоохоронної системи. В іншому випадку ці ганебні явища продовжаться і наглухо зачинять перед Україною двері в цивілізовану Європу.

Фото ілюстративне

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*