В ХУСТІ ВЖЕ ВКОТРЕ

– акт вандалізму

«Це я побачив сьогодні, під­німаючись на Замкову гору в Хусті!» – пише у «Фейсбуці» священик із Коломиї Михайло Дзюба. Він  виклав у мережу власні світлини понищеного пам’ятника героям Карпатської України. І мені стало соромно за тих, хто це зробив.

Гості приїжджають у Хуст із усіх куточків України й відвідують Замкову гору. Їхнє обурення зрозуміти можна. Але навряд чи вони знають, що в місті над Тисою не вперше руйнують і оскверняють пам’ятки діячам Карпатської України. І цьому не можна ніяк зарадити. Чи все ж таки можна?

Заступник міського голови – керуючий справами виконавчого комітету Хустської міськради Василь Сабадош каже: «Так, звісно, пам’ятник героям Карпатської України на Замковій горі пошкодили вандали. Комусь у нашому місті дуже муляють очі пам’ятники, стели, меморіальні таблиці… Зловмисники руйнують символіку систематично, діють вночі. Частенько обливають зеленою фарбою. Ми обов’язково відновимо пошкоджений пам’ятник, як це робили вже неодноразово. А наступний наш крок – це встановлення камер відеоспостереження на Замковій горі».

Маріанна ШУТКО

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*