В Іршаві за кошт ЄС модернізують дитсадок

Торік проектна заявка, яка була подана громадською організацією «Перехресні зв’язки» у партнерстві з Іршавською міською радою, була підтримана Представництвом Європейського Союзу в Україні.

Саме завдяки цьому буде модернізовано  дитячий навчальний заклад №1 в Іршаві  в рамках проекту «Через енергію надихаємо майбутні покоління». Упродовж  тривалого часу спеціалісти працювали над документацією, проводили енергоаудит і навіть  організували  конференцію та «Літню школу з енергозбереження» для школярів. А з 1 липня, як і було обумовлено, почалася реалізація проекту. Розпочали роботи із демонтажу системи опалення. Далі, за словами підрядників, працюватимуть над утепленням та оздобленням фасаду будівлі. Окрім цих робіт, заплановано реконструкцію даху, встановлення сонячних колекторів і бойлерів для підігріву води. За прогнозами фахівців, саме це у комплексі має дати  економію електроенергії на 30%.

Як інформує прес-служба облради, стартова конференція проекту «Через енергію надихаємо майбутні покоління» відбулася в Іршаві в середині лютого. Він реалізовуватиметься за сприяння та фінансової підтримки Представництва ЄС в Україні в рамках програми підтримки реалізації енергетичної стратегії України в галузі енергоефективності та відновлювальних джерел енергії. Партнером виступила і Закарпатська обласна рада, зокрема її голова  Іван Балога брав участь у стартовій конференції. На реалізацію проекту буде виділено близько 190 тисяч євро. Термін його реалізації – 15 місяців, а основна мета — сприяти підвищенню енергоефективності освітніх установ малих міст області. До проекту, окрім Іршави,  будуть залучені також Свалява, Тячів, Перечин, Виноградів та Рахів.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*