V карловський гастрономічний фестиваль мав і закарпатські мотиви

Чеське Велке Карловіце цього року з 4 по 6 жовтня вп’яте приймало гостей на гастрофестивалі. Невелике туристичне містечко з безліччю готелів та баз приваблює любителів різних видів спорту та відпочинку (лижі, гірський велосипед, популярна скандинавська ходьба (з паличками), а також збирання грибів, ягід тощо).

Гастрофестиваль – свято, на якому представлені кухні різних народів. Кожен готель у Великих Карловіцах демонстрував на своїй території  чеські, французькі, італійські, китайські та інші кулінарні шедеври.

Українська ж кухня була широко представлена на турбазі «Ареал Лескова» його власником, вихідцем із Закарпаття Ярославом Шаталіним. Печена картопля з салом, борщ, сирники і грудка користувалися великим попитом у гостей.

Інструментальний ансамбль «Рапсодія» Ужгородського районного будинку культури був не тільки свідком цього дійства, але й учасником фестивалю, відігравши цілу концертну програму. Учасниці колективу – Надія Карпинець, Аліна Гвоздь, Олеся Фіщенко-Пулей та Леся Дубенко вперше виступали при нічній ватрі, що додало незабутніх гарячих вражень. Також українська делегація змогла ознайомитися оглядово з масштабами фестивалю, проїжджаючи торгові місця на маленькому, майже іграшковому транспорті (чи то поїзд, чи то трамвай).

Організатори Карловського гастрофестивалю пообіцяли, що наступного року буде ще цікавіше. А артистки з ансамблю «Рапсодія» сподіваються переконатися в цьому на власні очі.

Леся ДУБЕНКО.
м.Ужгород.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*