В Мукачеві відкрили персональну виставку Василя Бобіти

У картинній галереї історичного музею в Мукачеві відкрили персональну виставку закарпатського художника Василя Бобіти, яка триватиме до кінця місяця.

За словами митця, із 35 робіт, які представлені відвідувачам, 24 експонуються вперше. Полотна створюють особливий настрій, незвична техніка їх написання заворожує. На відкриття експозиції завітало чимало гостей: представники влади, друзі, колеги, рідні, шанувальники творчості.

Василь Бобіта є уродженцем Іршави,  випускник Ужгородського училища прикладного мистецтва, де вчителем був знаний скульптор Іван Маснюк. У нього  оригінальна доля, працював за кордоном певний період, то закидав, то повертався до мистецтва. На його становлення вплив мала творчість відомих художників Закарпаття. Він – активний учасник обласних, всеукраїнських та міжнародних виставок. Мав персональні експозиції в Україні та за кордоном. Поєднує кілька напрямів у живописі: імпресіонізм, кубізм, абстракціонізм. Полюбляє пейзаж, натюрморт, урбаністичний пейзаж, має абстрактні роботи. Створив понад 200 полотен, які знаходяться у приватних колекціях у Празі (Чехія), Нью-Йорку (США) та інших країнах.

Оксана НЕВИЦЬКА

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*