В обласному центрі карантин плавно перейде в канікули

У середу в мерії Ужгорода проаналізували епідеміологічну ситуацію, було вирішено у зв’язку з перевищенням епідпорога в 1,2 раза запровадити в шкільних закладах карантин 21—22 березня, але діти відпочиватимуть до 1 квітня у зв’язку з весняними канікулами, які розпочнуться з понеділка.

Цю інформацію підтвердила і лікар-епідеміолог Закарпатської обласної лабораторії центру Державної СЕС України Вікторія Тимчик, яка зазначила, що за останній тиждень збільшилася кількість хворих на ГРВІ серед школярів вікової категорії 6—14 років. Різкі перепади температури повітря сприяли розповсюдженню збудників ГРВІ. З тим, щоб попередити подальше поширення ГРВІ, міською владою Ужгорода і було прийнято рішення про введення карантину в школах міста.

Разом з тим, у СЕС нагадують, що при появі перших симптомів грипу або ГРВІ обов’язково слід залишатися вдома, щоб не провокувати ускладнення власної хвороби і не наражати інших людей на небезпеку. Необхідно також уникати скупчень людей, аби зменшити вірогідність контактів із хворими, бо деякі з них є заразними навіть до появи очевидних симптомів. А ще медики радять  регулярно провітрювати приміщення і робити вологе прибирання, слідкувати за чистотою рук (інфекція потрапляє в організм через рот, ніс та очі), мити їх з милом або обробляти дезінфікуючим гелем із вмістом спирту, прикривати рот і ніс під час кашлю та чхання, аби запобігти розпорошенню інфікованих краплин слизу, які є основним джерелом зараження. Важливо також повноцінно харчуватися, висипатися, уникати перевтоми.

До речі, в інших школах області, за інформацією УОЗ області, ситуація нині спокійна.

Іван СІДУН.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*