В області по-діловому відзначили День працівника природно-заповідної справи

Причому зробили це по-діловому, провівши нараду, на якій йшлося про стан та перспективи розвитку екомережі та природно-заповідного фонду. Серед її учасників був голова облради Володимир Чубірко, керівники адміністрацій національних природних парків, департаменту екології. 

Зі слів керівника департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Віталія Семаля, Закарпатська область входить у трійку областей за розвитком природно-заповідної справи. «Наші заповідні території відвідує чимало іноземців. Це сприяє і розвитку туристичної справи. Розроблено схему екологічної мережі області. В планах створення ще чотирьох природно-заповідних територій. Попри непросту ситуацію в країні, екологи працюють і причому системно та надійно», — каже керівник структури.

Володимир Чубірко вважає, що об’єкти природно-заповідної справи області можуть стати своєрідним брендом краю. «Але нам треба розвивати інфраструктуру, бо в деякі з парків доїхати неможливо. Маючи зв’язки з ЄС, ми почали роботу з партнерами щодо залучення грантів. Адже в нас спільні гори, спільні річки. Тому темою екозбереження дуже зацікавлені в Європі. Обласна рада виграла грант на розвиток туризму, і за ці кошти поблизу Синевира буде зведений центр прийому туристів. Ми маємо намір коштом ЄС оновити водоканали чотирьох міст Закарпаття. Технічна допомога вирішить проблему якості стічних вод. Маємо вчити екологічній культурі і підростаюче покоління. Над цим і мають працювати екологи краю», — зазначив керівник облради.
 
З нагоди свята Володимир Чубірко також нагородив працівників галузі почесними грамотами облради.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*