В УЖГОРОДІ БУДУТЬ КВІТНУТИ ЯПОНСЬКІ САКУРИ,

подаровані дипломатами країни висхідного сонця

У вівторок, 18 квітня, з робочим візитом в Ужгороді побував заступник глави місії, міністр-радник Посольства Японії в Україні Мічіо Харада.

Високий гість із закарпатськими посадовцями висадив сакури, зокрема й на проспекті Свободи. Загалом Посольство Японії подарувало нашому місту 30 деревцят.

Наразі висадили 10, ще 20 посадять восени. Пан Мічіо Харада, який вперше навідався в Ужгород, відзначив, що надзвичайно вражений містом і сакурами, що ростуть тут. «Сакури, які ми привезли в Україну, дуже схожі на ті, які бачимо в Японії, – поділився дипломат. – Ужгородці мають бути дуже щасливі, що в них такі чудові дерева. Я тепер відчуваю себе набагато ближче до Ужгорода, хоча вперше тут, хочу приїхати до вашого чудового міста знову. Якщо вийде – наступного року. І взагалі, хотів би приїхати до Ужгорода і через 10, і через 20 років, щоб із паном мером попити саке під чудовим цвітом японської сакури, а саме така традиція є в Японії».

Ще два десятки сакур посадили на Православній набережній біля пам’ятника загиблим працівникам органів внутрішніх справ. Тут садівниками також були глава Нацполіції Сергій Князєв, голова облради Михайло Рівіс, перший заступник голови ОДА Іван Дуран, ужгородський мер Богдан Андріїв, керівник управління СБУ в Закарпатській області Олег Воєводін, начальник головного управління Нацполіції в області Роман Стефанишин, прокурор Закарпатської області Володимир Гаврилюк та інші. Долучилися до висадження дерев і школярі Ужгородської ЗОШ №11, які саме проходили повз алею.

Високий гість також побував в дитсадочку №36, який торік отримав кухонне обладнання, закуплене за кошти уряду Японії.

Дипломат оглянув харчоблок садочка, обладнання, ремонт, який зробили торік за кошти міського бюджету, складські приміщення кухні. Вихованці дитсадочка привітали гостей із Великоднем. Розповіли віршики, заспівали пісеньки і подарували на згадку свої малюночки та писанки.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*