В Ужгороді наступного тижня – виставка робіт художників з Дармштадта

Дружні відносини між Ужгородом та Дармштадтом (Німеччина), які мають вже понад 25-річну історію, досягли нових висот: 23 серпня в обласному центрі Закарпаття розпочне свою роботу виставка робіт дармштадтських митців.

В експозиції – твори членів Дармштадтської спілки митців, шестеро з яких особисто приїдуть до нашого міста.
Мета проекту – представити мистецтво наших друзів та налагодити контакти з художниками, скульпторами та іншими креативними людьми в Ужгороді.

Кураторами з німецького боку виступили Клаус Блехер та Пауль Гірш, з українського – Тарас Табака. До справи активно долучилися міська влада як Ужгорода, так і Дармштадта, Закарпатська обласна державна адміністрація, громадська організація «Партнерське об’єднання Дармштадт-Ужгород», а також Дармштадтська спілка митців. Важливою була підтримка німецької громадської організації «Німецько-українське коло друзів». Ініціатор і головна рушійна сила проекту – німецька громадська організація „Дармштадт підтримує культуру“, члени якого теж приїдуть на урочисте відкриття виставки. Додаткова фінансова підтримка проекту здійснювалася фондом ENTEGA.

Урочисте відкриття 23 серпня 2018 року о 12.00 у Закарпатському музеї народної архітектури і побуту (вул. Капітульна 33). Виставка працюватиме до 7 вересня. Вхід вільний.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*