В Ужгороді протестувальники зайняли «Білий дім»

Міліція не втручається, картини передали музею

У середу, 19 лютого, на на площі Театральній в Ужгороді  уранці розпочалося народне віче. Виступаючі закликали мітингарів прямувати в с. Барвінок і перекрити міжнародну трасу Київ-Чоп.

З молитвою і виступом до зібрання на площі звернулися представники духовенства від Греко-католицької єпархії та Української православної церкви Київського патріархату. Відтак учасники віче прийшли колоною до приміщення Закарпатської ОДА та облради. Вхідні двері зламали і зірвали з петель. Наповп ринувся у закарпатський «Білий дім». Сотні людей, переважно студенти, зайшли на 3 поверх, де знаходяться кабінети голови Закарпатської ОДА Олександра Ледиди та його заступників. Міліція, яка перебувала у приміщенні, покинула його та прилеглу до площі територію. За неперевіреною інформацією частина бійців сховалася у підвалі будівлі на пл. Народній, де їх забарикадували протестувальники.

Речник обласної міліції Олег Подебрій запевнив, що до ОДА не будуть підтягувати внутрішні війська та спецпризначенців.

Після того, як мітингувальники захопили приміщення ОДА, вони вжили заходів, щоб не допустити мародерства. Серед іншого, зняли і сховали цінні картини закарпатських митців, які прикрашали коридори та кабінети «білого дому» краю. Відтак туди прибули працівники Закарпатського обласного художнього музею ім. Бокшая аби забрати полотна, адже вони перебувають на балансі музею і були надані ОДА в користування. Працівники музею забрали в організаторів протесту картини під розписку. 

Водночас мітингувальники зсередини закрили входи до будівлі «народної ради» фанерою та бляхою. На 3 поверсі заклали меблями двері до кабінетів голови Закарпатської ОДА Олександра Ледиди та його заступників. Аби нее допустити мародерства.

Всі працівники державної установи покинули приміщення.

Правоохронців на площі Народній в Ужгороді не видно. 

Фото з сайту 7 днів.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*