В Ужгороді відзначили 154-ту річницю перепоховання Тараса Шевченка

У місті відбулося традиційне Народне віче, приурочене до дня перепоховання Тараса Шевченка в Україні. На нього ужгородці зібралися 22 травня на площі Народній біля пам’ятника Великому Кобзареві. 
 
Цього дня сюди прийшли всі ті, у кого Україна не лише на словах, але й у серці. Урочистості відкрив Володимир Піпаш — голова Закарпатської ОО ВУТ «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка, нагадавши, ким для нас є Тарас – Пророк, завдяки якому відродилась наша нація, з’явилося усвідомлення себе українцями.
 
Відтак хор Ужгородського ка­федрального собору ім. о. А.Волошина під керівництвом Ярослава Кирлика виконав гімн України, Молитву за Україну та «Думи мої, думи мої». А після цього відбулося покладання квітів до пам’ятника Великому Кобзареві. Не можна не згадати й чуттєвий виступ молодої співачки Ольги Цой, яка своїм талантом, піснями та щирістю розчулила до сліз.
 
Приємно було бачити біля пам’ятника Кобзареві і голову молодіжної мілітарної організації «Карпатська Січ», учасника війни на сході Тараса Деяка. А завершив віче голова обласної організації Національної спілки письменників України Василь Густі.
 
Світлана ОДОКСТА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*