В Ужгороді вивчали можливості відкриття або ж зміни автобусних маршрутів

Уже за кілька місяців, у серпні, очікується постачання в Ужгород закуплених для комунального підприємства нових автобусів. Міський голова Богдан Андріїв дав доручення розпочати підготовку для організації та забезпечення новим якісним низькопідлоговим громадським транспортом напрямків із найбільшим пасажиропотоком.

Особливо багато людей їздять із «Нового району» до площі Корятовича, площі Шандора Петефі та на «БАМ» (УжНУ, міська лікарня, міська поліклініка). Із проханнями про відкриття автобусного маршруту до міської ради надходило чимало звернень містян із Нового району, мікрорайону «Боздош», від директорів шкіл № 10, 11, керівника парку «Під замком». З огляду на це запропоновано зміни до автобусного маршруту №18 – від гіпермаркету «Епіцентр» до УжНУ» (через пл. Шандора Петефі, пл. Корятовича). Це дозволить дістатися до найбільш відвідуваних «точок» Ужгорода без пересадок та подвійної оплати, зокрема й людям з інвалідністю.

Змінити маршрут запропонували вулицями Миколи Бобяка, Тиводара Легоцького, Марії Заньковецької, Михайла Грушевського, Минайською, Швабською, площею Шандора Петефі, Мукачівською, Івана Анкудінова, Підградською, площею Корятовича, Собранецькою, Олександра Грибоєдова, Університетською, це 20 автобусних зупинок в одному напрямку.

Згідно з розпорядженням міського голови робоча група, до якої ввійшли представники відділу транспорту, департаменту міського господарства Ужгородської міської ради, відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції в Закарпатській області, комунального підприємства «КШЕП», Закарпатського обласного осередку Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату (Олександр Лизунець), управління «Укртрансбезпеки» в Закарпатській області, представник Закарпатської обласної організації Громадянської мережі «Опора» (Ярослав Гулан), депутат міської ради (Віталій Готра), провела обстеження інфраструктури як саме прокласти цей автобусний маршрут.

Безпосередньо проїхавши маршрутом, члени робочої групи дійшли висновку, що необхідно облаштувати нові автобусні зупинки: на вул. Швабській у прямому і зворотному напрямках, на вул. Шумній (біля парку «Під замком»). Тоді буде зручно користуватися таким маршрутом і жителям вулиць Електрозаводської, Івана Панькевича, Заводської, Айвазовського, а також Івана Анкудінова. Крім того, для уникнення заторів, прийняли рішення рекомендувати міській раді заборонити паркування транспортних засобів на одній із сторін вулиці Підградської, Панаса Мирного, від № 71 до № 37а на Швабській; повністю – на відрізку дороги від будинку №68 до №40 на вул. Олександра Фединця. Також для розвантаження від транспорту площі Корятовича та уникнення аварійних ситуацій, пов’язаних із заїздом автобусів у центр міста, необхідно розглянути можливість облаштування нової автобусної зупинки на вулиці Підгірній біля № 44 (навпроти ЗОШ №2) для посадки-висадки пасажирів при виконанні рейсів із УжНУ у напрямку «Нового району», повідомили з відділу інформаційної роботи Ужгородської міської ради .

Працівники Ужгородської міської ради за зверненнями ужгородців напрацьовують також інші маршрути для максимально зручного пересування містом. Прохання подавати пропозиції, зауваження у відділ транспорту, державних закупівель та зв’язку, тел. 61-62-85, е-mail transp@rada-uzhgorod.gov.ua

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*