В ужгородській школі відкрили гончарну майстерню

У вівторок у приміщенні загальноосвітньої школи №16 почав працювати Центр арт-терапії для дітей міста із вадами дрібної моторики. До його створення залучилося  Карпатське агентство прав людини «Вестед» у партнерстві з управлінням освіти Ужгородської міської ради та за сприяння Словацького агентства з міжнародного розвитку та співробітництва.

Зі слів Оксани Бабунич, начальника управління освіти Ужгородської міської ради, відкриття гончарної майстерні в системі позашкільної освіти очікувалося вже давно, бо потреби дітей з вадами моторики, аутизму тощо — колосальні.

Але тільки тепер завдяки підтримці уряду Словаччини вдалося придбати професійне гончарне обладнання. Дві муфельні печі, інструменти, турнетки, гончарні кола вже на місці, а ще незабаром мають прибути шаровий млин та глином’ялка, каже гончар-педагог Олександр Сенько.

Як запевнила Генеральний консул Словацької республіки Янка Буріанова, яка побувала на відкритті центру, уряд Словаччини й надалі підтримуватиме подібні ініціативи, особливо, коли йдеться про дітей.

Микола ЯЦКОВ.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*