В УжНУ відзначили день знань понад півтори тисячі першокурсників

День знань відзначили і в найбільшому виші краю – УжНУ. Ректор університету  Володимир Смоланка насамперед привітав першокурсників з тим, що вони віднині є студентами найстарішого і найпотужнішого вишу Закарпаття. Нині тут навчаються майже 15 тисяч студентів, цього року в заклад вступили понад півтори тисячі. За результатами наукової роботи УжНУ входить в десятку найкращих закладів країни. Для студентів налагоджена система отримання подвійного диплома завдяки програмі співпраці з польським та литовськими вузами. Загалом УжНУ здійснює міжнародне співробітництво з понад 40 вищими навчальними закладами світу.

«Ви починаєте навчання у дуже важливий рік в історії нашої країни, в якій перемогла Революція гідності, активними учасниками якої стали  наші студенти. Вони становили більшість на майданах Ужгорода та міст і сіл області. Процес здобуття незалежності не завершився, бо на сході країни триває боротьба із зовнішнім агресором. Ми ніколи не забудемо тих, хто поклав своє життя на Майдані, тих, хто нині боронить своїм життям нашу безпеку. Впевнений, що і ви станете справж­німи патріотами України», — звернувся до першокурсників ректор Володимир Смоланка.

Перед  студентами  також виступив голова обласної ради Іван Балога. «Сьогодні у вас чудова подія. Ви починаєте доросле життя, і вам будувати Українську державу. Це чудовий, передовий навчальний заклад краю і Західної України. Ми маємо докласти зусиль, щоби й надалі його оновлювати. Тут багато чого вдалося зробити – нова бібліотека, нові факультети, для дозвілля – басейн. Країну мають розбудовувати професійні фахівці. Будьте кращими за нас, будуйте й розвивайте нашу Україну», — сказав голова облради.

Опісля, повідомляє прес-служба облради,  студенти склали присягу першокурсника.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*