Василь ГУБАЛЬ: «СПОДІВАЮСЯ, БІЛЬШЕ КРОВІ НЕ ПРОЛЛЄТЬСЯ…»

У понеділок голова облдерж­адміністрації Василь Губаль відвідав у лікарні постраждалих у мукачівських подіях і гарантував їм якнайкраще лікування та подальшу реабілітацію. Це, каже, його власна ініціатива і доручення Президента.
 
Нагадуємо, під час відомих подій у Мукачеві загалом було поранено одинадцять осіб, а госпіталізовано дев’ятьох. Зараз частина з постраждалих (усім було подано допомогу) вже вдома. Із госпіталізованих важкий стан у двох поранених – вони в реанімації (один з ушкодженням голови, інший – стегна, зачеплена артерія). А троє – всі правоохоронці – у стабільному стані, перебувають в одній палаті. Їм зроблено операції, котрі пройшли успішно.
 
Керівник області поспілкувався і з медиками, і з пораненими чоловіками. Зокрема, перепросив останніх за те, що так сталося, та, звісно, побажав швидкого одужання. «Тих, хто лежить у реанімації, я зі зрозумілих причин не відвідував, але емоції і побажання аналогічні», — сказав Василь Губаль. 
 
А відтак висловив: «Сподіваємося, що більше крові не проллється».
 
У лікарнях Закарпаття нині ще залишаються восьмеро постраждалих внаслідок збройного конфлікту в Мукачеві. З них двоє – у Мукачівській ЦРЛ, шестеро — в обласній клінічній лікарні в Ужгороді. Про це у понеділок у прес-центрі облдерж­адміністрації повідомив начальник облуправління охорони здоров’я Василь Скрип. 
 
«Загалом до медзакладу міста над Латорицею потрапили 13 постраждалих. Що ж до тих, хто перебуває в обласній клінічній лікарні в Ужгороді, то одного з потерпілих прооперовано в суботу ввечері, проведено мікрохірургічну операцію у зв’язку з відривом пальців на руці. Операція пройшла успішно. Інший пацієнт мав шок, був у досить важкому стані, однак нині його стан стабілізувався, поінформував В.Скрип. Крім того, за його словами, ще трьох легкопоранених переведено у відділення. 
 
Двох поранених бійців ПС, які прибули в лікарню у понеділок, після обстеження також було прооперовано. 
 
Начальник управління охорони здоров’я ОДА також повідомив, що в прозектурі Мукачівської ЦРЛ нині перебуває тіло одного загиблого внаслідок перестрілки, призначено судово-медичну експертизу.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*