ВАСИЛЬ ГУБАЛЬ: «Я НЕ ДЛЯ ТОГО ОЧОЛИВ ОДА, ЩОБ НА МЕНЕ ТИСНУЛИ»

голова Ода — про тарифи, лісове господарство, Ужгород і новорічну ялинку
У вівторок, 18 листопада, голова Закарпатської ОДА Василь Губаль провів широку зустріч для обговорення теми тарифів на пасажирські перевезення. Про деталі зустрічі він розповів на прес-конференції наступного дня.
 
«Ми провели бесіду із зацікавленими сторонами і за­пропонували рухатися в одному напрямку. Як владі, так і перевізникам та підприємству «Закарпатавтотранс», яке відповідає за автостанції. На жаль, нам було запропоновано тариф 0,42 гривні за пасажиро-кілометр (досі діє тариф 0,32), на який не можемо погодитися. Наша пропозиція – це 0,35 гривні», — сказав В.Губаль. 
 
З його ж слів, керівництво «Закарпатавтотрансу» має зрозуміти, що не можна диктувати умови, а треба працювати спільно. «Я не для того очолив ОДА, щоб на мене тиснули. Ми розберемося щодо умов тендеру для цього підприємства та чи вони були виконані. Але варто звернути увагу й на те, в якому стані перебувають наші автостанції, які вони послуги надають… Бо заручниками ситуації зараз є закарпатці — пасажири і перевізники, які працюють в умовах великої кількості «нелегальних» колег та високих цін на пальне». 
 
Щодо нелегальних перевізників, голова ОДА підтвердив свою ідею допомогти їм прямувати в легальний бізнес. Обласна влада готова у цьому сприяти, передовсім змінюючи правила гри, які тепер будуть прозорі, та усуваючи корупційну складову. 
 
Коментуючи призначення Михайла Липчея начальником Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, голова обласної державної адміністрації наголосив, що, зокрема, і через це кадрове рішення є прагнення влаштувати своєрідну люстрацію в сфері, котра справді потребує очищення і оновлення.
 
Василь Губаль зазначив, що слід думати і дбати не лише про того, хто охороняє і заготовляє деревину, а й про того, хто переробляє ліс — підтримати свого товаровиробника: «Ми маємо почути, що йому потрібно, аби не мати скорочень на виробництві, щоб міг платити заробітну плату, поповнюючи бюджет, і думати про те, як розвивати галузь системно».
 
Йшлося на прес-кон­фе­рен­ції і про ситуацію в Ужгороді, а конкретніше – в міській раді. Передовсім голова ОДА наголосив: «Ужгородська міська рада – це орган місцевого самоврядування, тож я не маю жодного права втручатися у стан справ. Водночас я депутат Хустської районної ради, тобто теж представник місцевого самоврядування, і завжди налаштовував своїх колег-депутатів так: щоб виборці, які довірили людині представницький мандат, не відчували дискомфорту від дій чи бездіяльності депутата. І саме це б радив депутатам Ужгородської міської ради. Я не слідчий чи прокурор і оцінювати не поспішав би… Але скажу: хотілося б, щоб ужгородські депутати виправдали довіру виборців, повернулися в правове русло і готувалися до місцевих виборів та показали ужгородській громаді, що вони її не підводять. На мою думку, події розвиваються неправильно. Не можна маніпулювати голосами своїх виборців. На першому місці має бути житель Ужгорода». 
 
«Якщо ж станеться так, що компромісу не знайдуть, я звертатимуся до Президента України, аби призначив у місті представника, і до Верховної Ради, аби призначила вибори в Ужгороді. Ситуацію я можу трактувати винятково в правовому полі. Стою й стоятиму на боці мешканців Ужгорода й запрошую депутатів зробити так само», – сказав Василь Губаль.
 
Наприкінці голова ОДА ініціював проведення опитування мешканців обласного центру щодо доцільності встановлення кількох новорічних ялинок, що практикувалося минулими роками. Нині, коли економічна ситуація не сприяє витраті значних коштів, з’явилася ідея обмежитися одним святковим деревом, яке буде одночасно й головною окрасою для всієї області.
 
Підготував 
Петро ПОЛІХА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*