Вечором духовної музики відзначили 1025-річчя Хрещення Київської Русі в Ужгороді

У п’ятницю, 26 липня, у внутрішньому дворику Ужгородського замку відбувся концерт, присвячений 1025 річниці хрещення Київської Русі. Мистецький захід відвідали поціновувачі духовної музики, серед яких були, зокрема, представники влади і духовенства.

В області останній тиждень тривали просвітницькі, культурні, освітні заходи, що мали на меті об’єднати представників різних конфесій навколо визначної дати для історії українського народу. Так, було проведено тематичні бесіди у школах, святкові концерти, науково-практичну конференцію за участі представників різних релігійних громад, присвячену міжетнічній та міжконфесійній толерантності. У районах області відбулися зустрічі за участі представників різних конфесій, молебні, освячення пам’ятних знаків з нагоди відзначення річниці хрещення Київської Русі.

Цього вечора у рамках святкування в Ужгородському замку відбувся вечір духовної музики. Концертні номери виконували чи не найтитулованіші колективи краю — академічний камерний хор «Кантус» та заслужений академічний Закарпатський народний хор, інформує прес-центр ОДА.

— Цей концерт став яскравою мистецькою кульмінацією святкування в області річниці хрещення Київської Русі. Всі твори з вишуканого репертуару виконавців з першого до останнього акорду були пронизані істинною духовністю, — відзначив заступник голови обласної адміністрації Іван Качур.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*