Вересневі гастролі муздрамтеатру завершилися успішно

Уже традиційно у вересні Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр імені братів Шерегіїв їздить на гастролі до Києва. Такий привілей може собі дозволити дуже мало театрів із провінції, адже конкурувати за столичного глядача важко.

Цього разу «шерегіївці» показали у Києві чотири спектаклі: «Вільні метелики», «Білий нігер» (режисер обох Василь Шершун), музичну казку «Велике жабеня» та героїчну драму «Богдан Хмельницький» (їх режисер Олександр Саркісьянц). Виступали й у Ірпені та Білій Церкві. Особливо тепло сприйняли кияни спектакль про Богдана Хмельницького, що свідчить про зростання патріотичних почуттів та інтересу до нашої історії.

Також Закарпатський муздрамтеатр взяв участь у дев’ятому міжнародному фестивалі «Коломийські представлення», де показав виставу «Білий нігер» за романом Карела Чапека. Театральні експерти прихильно сприйняли її. Усім сподобалося, що закарпатці показали виставу про свою область. Народний артист України Валерій Невєров, театральний режисер (Київ), сказав: «Ця сага перегукується з Франковим «Украденим щастям». Але це історія саме цього краю, і тут усе складається по-іншому. Люди виїжджають на заробітки, а коли повертаються, сім’ї вже розбиті, діти інші».

Олександр ГАВРОШ,
завліт театру

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*