Ветеранські організації краю обмінялися досвідом роботи

Нещодавно на базі осередку ветеранів у Виноградові відбувся семінар голів міських і районних їх рад. Хочу зазначити, що саме представники цього району виступили ініціаторами зі створення робочих місць і оплати праці голів первинних організацій. Також учасники семінару мали змогу обмінятися досвідом, запозичити щось нове.

Відрадно, що у багатьох районах первинні організації активізували свою роботу, їхні голови намагаються впливати на всі процеси, проявляють активність у вирішенні проблем ветеранів та тісно співпрацюють із органами місцевої влади та самоврядування. На жаль, у окремих районах не у всіх первинних організаціях обговорили завдання, що випливають із постанови президії обласної ради ветеранів. Прикро, що досі не всі надали інформацію про поліпшення структури ветеранських організацій, відновлення роботи підрозділів на підприємствах, в установах та організаціях.

Було б добре, якби керівники районних ветеранських організацій особисто бували у кожній первинці села та спільно з сільським головою розв’язували проблеми. Вирішити їх можливо завдяки працевлаштуванню голови первинки соціальним працівником. Така практика в області вже є. Загалом на Закарпатті 104 голови первинних організацій мають постійну роботу і отримують зарплату. 265 осіб мають робочі місця, 87 голів із Мукачівського та Виноградівського районів отримують доплату в сумі 50 гривень щокварталу, а от більше 250 представників не мають жодного матеріального стимулу.

Ветеранська організація у Виноградові бере активну участь у громадському житті району і патріотичному вихованні молоді. Представники клубу ветеранів часто самі ініціюють різноманітні заходи, що сприяють згуртуванню людей, покращенню морально-психологічного клімату.

На зібранні голові Рахівської районної організації Михайлу Руснаку вручено нагрудний знак «Почесний ветеран України».

Іван БІГУНЕЦЬ,
голова Закарпатської обласної ради Організації ветеранів України.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*