Відкрилася фотовиставка Іллі Поповича та Дмитра Шахайди

1 жовтня в «Tree Espresso Bar», що в самісінькому центрі Ужгорода, відкрилася виставка робіт двох молодих фотохудожників, Іллі Поповича та Дмитра Шахайди, під назвою «Зерно. Мистецтво справжньої фотографії». За допомогою чорно-білих світлин вони представили власне бачення рідного міста, його сьогодення та усвідомлення свого місця в просторі й часі.

Загалом в експозиції 12 знімків, а також два колажі. Всі вони надруковані вручну з плівки на фотозбільшувачі. Ілля Попович навчався в Київському національному лінгвістичному університеті, фотографією захопився близько чотирьох років тому, вже майже рік працює саме з аналоговими світлинами. Каже, це неймовірно цікаво! «Тільки уявіть собі: домашня лабораторія, стара техніка, ми експериментуємо – і виходить справжнє диво! – розказує. – Це все переважно абстрактні знімки, зроблені з подвійною експозицією, на довгій витримці». За його словами, основною ідеєю виставки було повернути до Ужгорода мистецтво плівкової, аналогової фотографії, якою нині захоплюються в усій Європі.

Дмитро Шахайда – ровесник і друг Іллі, разом навчалися в Ужгороді, відтак Діма – в Закарпатській академії мистецтв. Знімкуванням захоплювався з дитинства. «Тематика моїх робіт – стріт-фото, як і в Іллі. Взагалі, коли ми почали працювати з плівкою, то практично відмовилися від цифри, – розповідає. – У процесі виявилося, що багато людей в Ужгороді чинять аналогічно, але чомусь не хочуть або й соромляться ці роботи показувати. Але в цьому є своя магія, коли весь процес – від початку й до кінця – під вашим контролем».
Виставка триватиме до 13 жовтня.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*