ВІДКРИТТЯ ПУНКТУ ПРОПУСКУ «ЛУБНЯ—ВОЛОСАТЕ»

стимулюватиме розвиток туризму прикордонних територій

У п’ятницю, 16 серпня, заступник голови облдержадміністрації Михайло Попович зустрівся із міністром, керівником уряду у справах ветеранів та репресованих осіб Республіки Польща Яном Станіславом Цєхановським. Також у зустрічі взяли участь начальник управління з питань зовнішньоекономічних зв’язків, інвестицій та транскордонного співробітництва ОДА Михайло Бізіля, генконсул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд та консул ГК РП у Львові, керівник відділу співпраці з поляками в Україні Мар’ян Орліковскі.

Основною темою цих перемовин стали напрацювання, пов’язані з відкриттям пункту перетину кордону «Лубня—Волосате». Уже проведено низку заходів. Зокрема, обстежено місцевість, де заплановане розташування пункту пропуску. Складено акт обстеження території, розроблено схему генплану пункту пропуску та визначено орієнтовну кошторисну вартість будівництва. Отримано і погодження від управління конт­ролю прикордонного руху головної прикордонної комендатури, митних та прикордонних органів Польщі.

— Раніше ми заявляли, що візьмемося за цей пункт перетину, коли завершимо решту пунктів на прикордонних територіях Польщі з іншими регіонами України. Наразі ступінь готовності цих об’єктів – високий. Тож зараз стає вкрай актуальним питання стосовно будівництв саме пункту пропуску на Закарпатті. Також наступного року ми відзначатимемо річницю Першої світової війни, тож поляки приїдуть до України, щоб відвідати могили своїх предків, котрі брали участь у воєнних діях. А це стане хорошою можливістю показати нашим співвітчизникам туристичне Закарпаття, — відзначив Ян Станіслав Цєхановський.

— Зі свого боку, Закарпаття бере на себе зобов’язання щодо розвитку прикордонної інфраструктури. На це ж сподіваємося і з боку Польщі. Відкриття цього пункту пропуску дозволить полегшити перетин кордону туристам і стане стимулом у розвитку туризму обох прикордонних територій. Приділити особливу увагу цій галузі обласній владі доручив Президент України, — зазначив Михайло Попович, якого цитує прес-центр ОДА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*