ВІДКРИТТЯ РУМУНСЬКОГО КОНСУЛЬСТВА В СОЛОТВИНІ

обговорили голова ОДА та генконсул Румунії в Чернівцях

Геннадій Москаль минулої неділі здійснив робочу поїздку в с. Порошково Перечинського району й зустрівся з генеральним консулом Румунії в Чернівцях Елеонорою Молдован, котра в складі делегації привезла гуманітарну допомогу місцевій громаді волохів.

На початку травня заплановане відкриття консульства Румунії в Солотвині (Тячівщина), яке надаватиме румунські візи та дозволи на малий прикордонний рух мешканцям Закарпаття. Голова ОДА та генконсул обговорили деталі відкриття дипломатичної установи, перспективи відновлення двох контрольно-пропускних пунктів на українсько-румунському кордоні в межах Закарпаття (в с.Хижа Виноградівського та с.Яблунівка Хустського районів), а також інші питання транскордонного співробітництва між нашою областю й Румунією.

Як повідомили в прес-службі ОДА, під час неофіційної частини поїздки Г.Москаль зустрівся з порошківцями, які понад півстоліття проживають у населеному пункті (із 4800 мешканців села близько 1500 чоловік представляють волоську і 500 – ромську громади).

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*