відновлюють дорогу,

яку не ремонтували 65 років

Румунська фірма «Трамеко» почала капремонт автошляху в с. Косівська Поляна Рахівського району. Усього суцільним асфальтом тут покриють 9,6 кілометра транспортної артерії в межах самого села й до траси Мукачево – Рогатин.

Роботи фінансуються з «дорожнього експерименту» (перевиконання Закарпатською митницею ДФС планових доходів). Асфальтівку в Косівській Поляні проклали 65 років тому і з тих пір тільки зрідка латали, за ці десятиліття в багатьох місцях покриття просто не залишилося.

– Зараз проводиться не ямковий ремонт, який витримує півроку і є, фактично, викиданням грошей на вітер, а повноцінне відновлення дороги суцільним асфальтом, – наголошує керівник ОДА Геннадій Москаль, котрий ініціював ремонт і разом із головою Рахівської РДА Павлом Басарабою проінспектував його виконання. – Ми знайшли й завели в область потужну будівельну фірму з Румунії, яка має сучасну техніку й приводить дороги в порядок за останніми технологіями.

Ця ж фірма модернізувала злітно-посадкову смугу Ужгородського аеропорту, яка зараз технічно може приймати літаки класу «Боїнг» чи «Аеробус». У Косівській Поляні третина із запланованої дороги вже зроблена й, судячи з відгуків селян, дуже якісно. Перед початком робіт косівчани пригостили майстрів шашликом і токаном, а зараз ретельно слідкують за ремонтом і самі перекривають рух, поки не застигне свіжий асфальт, інформує прес-служба ОДА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*