ВІДРАЗУ ТРИ ФЕСТИВАЛІ ВІДБУДУТЬСЯ НА ЗАКАРПАТТІ ЦИМИ ВИХІДНИМИ

4 – 5 серпня в області будуть три фестивалі – на Рахівщині змагатимуться різьбярі та куштуватимуть «Бичківські голубці», а Іршавщина й Виноградівщина зберуть друзів Боржавської вузькоколійки.

У суботу стартують відзначення 645-ї річниці смт Великий Бичків та IV фестиваль «Бичківські голубці». Цього дня у програмі – спортивні заходи, зокрема VII міжнародний дитячий футбольний турнір на кубок заслуженого майстра спорту України Івана Яремчука (на місцевому стадіоні – з 10-ї). А вже в неділю запланована святкова хода до селищного парку ім. І. Франка (початок о 13.45) і затим урочисте відкриття «іменин» В. Бичкова та фестивалю голубців. Будуть огляд композицій, представлених мікрорайонами, яскрава концертна програма, виставка-ярмарок робіт народних умільців та майстер-клас із гри на трембіті. І, звісно, бичківські голубці – їх дегустуватимуть, готуватимуть і скручуватимуть на швидкість.

Там же, у В. Бичкові, 4 серпня вдруге проходитиме фестиваль-змагання «Велика битва різьбярів». Кілька десятків іменитих майстрів створюватимуть скульптури з дерева – на території Великобичківської школи-інтернату, де торік створили «Алею різьби». Зараз вона поповниться новими експонатами, які протягом 30 липня – 3 серпня змайстрували учасники фесту. Окрім змагання професіоналів, відбудуться майстер-класи з різьби по дереву, ярмарок виробів різьбярства та коренепластики, насичена концертна програма тощо.

Натомість у Іршавському районі на станції «Хмільник» 5 серпня святкуватимуть День Боржавської вузькоколійки. Передбачено два велопробіги: від семафора в Кушниці до ст. «Хмільник» та з Берегова – туди ж. Потяг вузькоколійкою рушить зі ст. «Виноградово» о 8.05, а зі ст. «Хмільник» – о 13.10. Для учасників, які подорожують поїздом та двоколісним транспортом, заплановані експрес-екскурсії: можна буде скупатися в Боржаві, прогулятися залізничним мостом, а також посмакувати традиційним бограчем та продукцією господарів із с. Шаланки.

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*