Відтепер і в Міжгір’ї є сучасне відділення штучної нирки

Одинадцять пацієнтів постійно обслуговуються у Міжгірському районному відділенні гемодіалізу та штучної нирки обласної клінічної лікарні ім. Новака. І ось тепер вони й лікарі отримали нові можливості для лікування та роботи в модернізованому медзакладі.

Іван Юрик потребує гемодіалізу вже шостий рік. Допоки відділення у Міжгір’ї не було, бідкається чоловік, доводилося тричі на тиждень долати відстань 300 км – до Ужгорода й назад.

– Квиток на автобус в один бік коштує 50 гривень – дорого дуже виходило. Але вибору не було – я не можу жити без гемодіалізу. До того ж це, самі розумієте, купу часу займає – у дорозі по 6 годин на день, а ще й сама процедура триває 4 години. Ось і порахуйте. Здається, що півжиття минуло так. Тому навіть передати не можу, наскільки очікуваним було для таких, як я, відкриття цього відділення тут, у нас.

Капітальний ремонт реанімаційного відділення Міжгірської райлікарні для облаштування відділення гемодіалізу та штучної нирки, поінформували в прес-центрі ОДА, завершили нещодавно. У 2012 році на це витратили 86,5 тис. грн., у 2013-му – 133,2 тис. грн.

– Уже традиційно ми приділяємо медицині чи не найбільшу увагу – в новому бюджеті області саме на цю сферу закладена левова частина грошей. На виконання доручень глави держави намагаємося забезпечити краян якісним лікуванням. Міжгірське відділення штучної нирки стало другим у гірській частині області – таке ж сьогодні працює на Рахівщині, — сказав голова облдержадміністрації Олександр Ледида, який у четвер побував на урочистому відкритті відділення.

Воно працює у 3 зміни на 6 ліжко-місць, у кожну зміну є можливість обслуговувати 4 хворих із застосуванням апаратів для проведення гемодіалізу. Дуже важливо, що за всіма показниками тутешня вода є найчистішою. Бо саме від цього залежить ефективність гемодіалізу. Тому планують використовувати цю воду також і в інших відділеннях, де лікуються хворі нефрологічного профілю.

– Сьогодні в області є більше двохсот пацієнтів, життя яких, на жаль, повністю залежить від ниркової терапії. Тому на це щороку передбачаються чималі кошти з обласного та місцевих бюджетів, — каже начальник облуправління охорони здоров’я Роман Шніцер.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*