«Вільні ціни» зібрали для військових 6 тисяч гривень

У суботу–неділю на площі Театральній Рух підтримки закарпатських військових проводив благодійний ярмарок «Вільні ціни». «Зараз кошти необхідні на літню військову форму для наших хлопців. Тому мусимо якось заробляти», — розповіла координатор руху Галина Ярцева.

Цього разу волонтери виставили на продаж чималий арсенал книг на будь-який смак, які приносили в їхній офіс закарпатці. У такий спосіб відбувається своєрідний благодійний буккросинг — одні приносять, а інші купують. Ціни були вільними – покупець сам вирішував, скільки покласти грошей у волонтерську скриньку. А ще було чимало гарних іграшок, які надали молоді мами, одяг, що його надіслали з-за кордону волонтери, та смаколики, приготовлені ужгородською волонтеркою.

Що цікаво, попри спеку, люди активно купували книжки. А найбільш ходовими були детективи. Однак бувало, що хтось просто кидав купюри у скриньку, нічого не взявши. Як, наприклад, один з чоловіків – 10 євро та 100 грн. Він просто подякував, що продовжуємо піклуватися про хлопців. Із суботніх гостей запам’ятався і українець з канадської діаспори, який детально цікавився про бійців у госпіталі, питав, чим може ще допомогти. А ще був приємно вражений подарунком – жовто-блакитним браслетом, який виготовили волонтери.

До останніх, зауважила, кілька разів підходили люди і пригощали квасом, морозивом, мовляв, «як можна стільки стояти на спеці». А один підприємець прямо на площу приніс два мішки бубликів для військових.

Як результат – за два дні ярмарку вдалося заробити (саме заробити, а не випрошувати кошти, бо за таким принципом працює рух) 6 тисяч гривень.

Оксана ШТЕФАНЬО.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*