Віртуальна мистецька подорож із польським ужгородцем

Освітня платформа «Nomen» в Ужгороді 11 березня о 14.00 запрошує у віртуальну подорож «Між Польщею та Україною: від пейзажу до графіті» з художником Блажеєм Русином. Подія відбудеться традиційно в культурно-історичному центрі «Совине гніздо».

Блажей Русин – художник польського походження, випускник Академії мистецтв у Познані. Коли довелося вибирати між трьома містами – Таллінном, Міланом і Ужгородом, – зупинився на останньому. Саме тут він працює, повністю зосередившись на мистецтві, й час від часу виїжджає до європейських країн читати лекції на тему урбан-арту.

«В лекції піде мова про те, наскільки польська культура пов’язана з Україною. Так, є кордон і Шенгенська зона, але культура – те, що в нас дійсно спільне, й це довга традиція. Але про це мало розповідається. І це в тому числі моя персональна відповідь на питання, що я тут забув, яким чином опинився в Ужгороді. Я міг жити в будь-якій країні Європи. Але я ріс на цих картинах, на цій класиці, мене це захоплювало з самого початку. Поступово я дійшов висновку, що в нас багато зв’язків, які формують спільні цінності. Тому життя в Україні для мене природне. Про це й піде мова на лекції. Також я розповім про еволюцію мистецтва загалом: від академічного живопису до графіті», – каже Блажей.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*