Влада вирішила підставити плече волонтерам

Від сьогодні закарпатська влада на місцях (у районних держадміністраціях і виконкомах міст обласного підпорядкування) має активно і дієво допомагати волонтерам не лише за покликом серця, а й на виконання доручення голови облдерж­адміністрації. Василь Губаль підписав документ, в якому йдеться про кілька пунктів, що зобов’язують місцеву владу підставити плече волонтерам.
 
Так, по-перше, голови райдержадміністрацій і міськвиконкомів повинні налагодити контакт з місцевими волонтерськими організаціями і рухами (а відтак і визначити у своїй установі відповідальну за співпрацю з волонтерами людину) й вивчити проблеми та потреби. По-друге, вишукати можливість безоплатного надання приміщень під офіс чи склад, попередньо з’ясувавши побажання волонтерів. По-третє, сприяти волонтерським організаціям у проведенні акцій на підтримку учасників АТО, їх матеріального і соціального забезпечення, а також в організації збору матеріальної допомоги, речей першої необхідності, питної бутильованої води, теплих речей, засобів обігріву, гігієни, захисту тощо.
 
Про те, як просувається робота з підтримки волонтерів, з РДА і виконкомів мають звітувати щоп’ятниці. Контроль за виконанням доручення голова ОДА Василь Губаль залишив за собою особисто. Уже в п’ятницю документ за його підписом надійшов у всі райдержадміністрації області та керівництву міст обласного підпорядкування (в Ужгород, Мукачево, Чоп, Берегово і Хуст).
 
Голова облдержадміністрації зазначає: «Ми повинні підставити плече тим людям, які самовіддано виконують надзвичайно важливу роботу. Волонтери з самого початку, щойно виникла потреба, взялися за підтримку нашого війська, учасників АТО і дієво допомагають їм. Я вважаю, що закарпатська влада зобов’язана всіляко сприяти волонтерській діяльності – так би мовити, підтримати тих, хто підтримує. Ми усі робимо спільну справу – працюємо для України – і навколо цього повинні об’єднатися».

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*