Вручили премії ім. О.Михайла Лучкая і запросили на вертепне дійство

У середу в єпископській резиденції Мукачівської греко-католицької єпархії відбулася традиційна зустріч преосвященного владики Мілана із журналістами. Вже котрий рік поспіль у час різдвяних свят він збирає медійників, аби згадати, як прожила єпархія рік, що минув, та поділитися планами на майбутнє.

Традицією вже стало і вручення єпархіальної відзнаки. Цьогоріч лауреатами премії ім. о. Михайла Лучкая стали мистецтвознавець, дослідник дерев’яних церков Закарпаття Михайло Сирохман (за серію видань про сакральні пам’ятки Закарпаття) та журналіст, драматург, письменник Олександр Гаврош, книга якого «У пошуках Івана Сили» (про відомого закарпатського силача Івана Фірцака) також не залишилася непоміченою.

Нагадаємо, що премію ім. о. Михайла Лучкая — відомого наукового, культурного діяча та священика, єпархія започаткувала у 2014 році з нагоди 170-ї річниці його смерті та 225-річчя від дня його народження. Тоді ж було вирішено, відзначати її лауреатів раз на два роки.

Щодо найважливіших подій єпархії у 2015 році, то владика Мілан разом із ректором та викладачами Ужгородської богословської академії ім. Т. Ромжі презентували журналістам перший номер часопису «Богословські читання». Він, за словами авторів, покликаний «створити своєрідний майданчик для богословських роздумів та досліджень». А також поділилися приємною статистикою: за рік було побудовано 12 нових церков та освячено 10 каменів під будівництва, заплановані на прийдешній 2016 рік.

На завершення владика Мілан нагадав, що наразі ми знаходимося в часі різдвяних свят, тому сердечно запросив усіх прийти насолодитися конкурсом церковних вертепів єпархії. Дійство відбудеться 24 січня о 16 годині в обласній філармонії.

Лідія ДЕМ’ЯН.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*