ВСІ ГОТЕЛІ ЗАКАРПАТТЯ

повинні мати категорії

Закарпатську область із робочою поїздкою  минулого тижня відвідала заступник директора департаменту туризму та курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Віталіна Мартиновська. Вона взяла участь у засіданні круглого столу на тему: «Про встановлення категорій готелям та іншим об’єктам, що призначаються для надання послуг із тимчасового розміщення (проживання)”, де були представники готельного бізнесу з усієї області. Захід ініціювало управління туризму та курортів департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА.

Віталіна Мартиновська розповіла про ситуацію з зазначеного питання. Приміром, на Закарпатті лише 2 готелі категоризовані, хоча Закон України «Про туризм” зобов’язує отримувати свідоцтва про встановлення категорій усіх надавачів послуг із тимчасового розміщення (проживання). В дискусії з учасниками також обговорила проблематику та законодавчі ініціативи щодо нових умов категоризації.

Очільниця також відвідала низку туристичних об’єктів області та долучилася до культурно-масових заходів, які проходили впродовж вихідних. Під час міжнародної зустрічі виробників традиційних продуктів харчування «ЕТНОFOODКАРПАТИ», що проходила в рамках Дня Перечина, вона відзначила гастрономічний туризм як одну з переваг Закарпаття й запропонувала спільно з міністерством попрацювати над розширенням цього напряму. Також гостя оцінила високий рівень фестивального руху на Закарпатті під час свята проводів отар на полонини в Міжгірському районі.

За ініціативи директора департаменту економрозвитку і торгівлі облдержадміністрації Дениса Мана відбулася робоча нарада Віталіни Мартиновської з працівниками управління туризму та курортів, під час якої обговорили подальші кроки Мінекономрозвитку в галузі туризму, повідомили в згаданому департаменті ОДА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*