«Втечу з реальності» показали ужгородцям житомирці

В обласному центрі з обмінними гастролями побував Житомирський обласний музично-драматичний театр ім. Івана Кочерги. Привезли три вистави: «Втеча з реальності» Т.Іващенко режисерів Г.Артеменко та П.Авраменка, «Украдене щастя» І.Франка режисера Наталії Тімошкіної та дитячу виставу «Муха-цокотуха» за К.Чуковським (режисер Ірина Антонюк).

На зустрічі із журналістами художній керівник театру-гастролера Наталія Тімошкіна, яка, нагадаємо, нещодавно ставила в облмуздрамтеатрі прем’єру «Мауглі», розповіла, що актори двох колективів уже здружилися. Любов Оленчук, директор Закарпатського державного музично-драматичного театру ім. братів Шерегіїв у свою чергу зазначила, що обмінні гастролі стали гарною традицією. Є й домовленості з іншими театрами України.

У молодіжній драмі «Втеча з реальності» розкрито проблему наркоманії серед підлітків. Її гостра актуальність, експериментальна і провокаційна постановка, музичне і пластичне вирішення вистави у поєднанні із сценографією забезпечили потрібний ефект.

Режисер Петро Авраменко зазначив: «На жаль, ця тема актуальна. У нас був випадок, коли в театр прийшла мати й дякувала нам, що після вистави її син зізнався, що курив. Якщо хоча б один глядач взяв щось для себе з цієї драми і переосмислив свої дії, вона поставлена недарма».

Анастасія НОЖКА.
Фото автора.

P.S. Виставу «Втеча з реальності» відвідало багато підлітків, але їхню поведінку словами описати важко, було видно, що їх туди «загнали» — реготали на весь зал, іноді перекрикували акторів.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*