«ВУйЦЬО З КРИЛАМИ»

25 березня в академічному муздрамтеатрі імені братів Шерегіїв відбулася прем’єра вистави «Вуйцьо з крилами» за мотивами оповідання Габрієля Маркеса. На наш ґрунт твір переніс ужгородський письменник і драматург Олександр Гаврош, а на сцені втілив режисер Олександр Саркісьянц.

Перед глядачем розгортається життя-буття закарпатської глибинки, яку майстерно відтворюють актори. Конфлікт будується довкола дивної істоти з крилами, яка падає на обійстя бідної родини. Кожен персонаж має власну версію побаченого.

Гостроти додають сцени з духами гір, які ще більше заплутують глядача: це таки янгол чи нечистий? «Вуйцьо з крилами», попри притчевість, показує абсурд сучасного життя, порушує проблеми поверхневої релігійності, пристосуванства, псевдонауки, прагнення заробити на будь-чому…

Глядачі жваво сприймали перебіг вистави, а наприкінці багато хто навіть розчулився. Бо зрештою доброта, віра у диво та власні сили виявилися сильнішими за байдужість, дурість та жорстокість. І «вуйцьо з крилами» таки полетів, хоч його ось-ось мали забрати в «дурку», а донька господарів, котрі його прихистили, знову стала на ноги після багаторічної недуги.
До речі, це вже сьома вистава, поставлена за п’єсами Олександра Гавроша на професійній сцені. У муздрамтеатрі ще грають «Майне лібе Віру» та «В Парижі гарне літо…».

Іванка КОГУТИЧ
Фото Олега ХАВАВЧАКА

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*