В’ячеслав Грозний: «За рівної конкуренції віддам перевагу місцевому гравцю»

У вівторок колективу ФК «Говерла» представили нового головного тренера команди. Ним став досвідчений футбольний фахівець В’ячеслав Грозний. Одразу ж після цього він охоче дав коротке інтерв’ю нашому виданню.

В’ячеславе Вікторовичу, ви давно не були на Закарпатті, а сьогодні які перші враження після приїзду сюди?

– Дякую за теплий і щирий прийом. Тут дуже добрі й гостинні люди, які добре розуміються на футболі, підтримують команду. Незважаючи на те, що мав запрошення в різні клуби, вибрав саме «Говерлу» через те, що вирішив працювати в Україні. Тривалий період часу пропрацював за кордоном, де нас завжди підтримували вболівальники, тож розраховую на їхню підтримку й тут.

До початку тренувально-підготовчих зборів поки що зарано ставити завдання перед гравцями, а які завдання ставите перед собою?

– Найголовніше, чого хочу добитися тут, так це те, щоб футболісти  отримували задоволення від гри. Прагну, аби вболівальники приходили не лише на матчі, а й на тренування. Коли працював у Болгарії з «Левскі», то тренувальні заняття команди відвідували десятки тисяч глядачів, хочу, щоб і тут був такий інтерес. Ще не бачив футболістів, з якими почну працювати (розмова відбувалась у вівторок. — Авт.), але для мене важливо, щоб вони душею хотіли грати для людей, які за них переживають та підтримують.

Звісно, на підготовку в нас мало часу, причому важкі перші матчі, але нині думаю про те, хто буде грати, в яких умовах займатимемося. Прагну, щоб у новому сезоні своєю грою мої підопічні змусили вболівальників мати проблему в пошуках зайвого квитка на матч за участю «Говерли».

У минулому вас двічі визнавали найкращим тренером України та Болгарії. Чи не тримаєте в думці втретє здобути звання кращого в цій іпостасі саме з «Говерлою»?

– Минулоріч претендував на звання кращого тренера Казахстану, але через певні неспортивні обставини цього не трапилося. Саме через це й  вирішив завершити співпрацю з «Тоболом». Маю певні амбіції, хочу в кожному матчі здобувати перемоги, навіть незважаючи на те, що суперник значно сильніший. Хочу, щоб у «Говерлі» футболісти розвивалися, зростав їхній рівень майстерності й вони потрапили до складу національної збірної України,  щоб на них звернули увагу вітчизняні та європейські топ-клуби. Певен, що спільними зусиллями ми цього можемо домогтися. Але все попереду.

Цього року ми святкуватимемо 120-річчя закарпатського футболу. Гадаю, що великим подарунком для моїх земляків  стануть хороша гра «Говерли», набрані очки та відповідно гідне місце нашої команди в турнірній таблиці…

– Справді, це – вагома подія. Взагалі вважаю, що Закарпаття – футбольний край. Завжди з задоволенням брав у свої команди футболістів звідси. Не знаю, чому зараз так мало закарпатців  виступають у топ-командах України. Можу гарантувати, що кожному місцевому талановитому гравцю сприятиму, аби він зміг виявити свої найкращі якості й заграв у першій команді. За рівних умов конкуренції до основного складу обов’язково віддам перевагу місцевому гравцю. За свій край, коли на нього дивитимуться його рідні, друзі, цей футболіст віддаватиметься по максимуму.

Роман СЕНИШИН.

Наша довідка:
В’ячеслав Вікторович Грозний народився 12 липня 1956 року в м. Кам’янець-Подільський Хмельницької області. Одружений, має двох доньок.
Освіта: вища тренерсько-педагогічна. Закінчив Луцький державний університет та Вищу школу тренерів у Москві.
Ігрова кар’єра:
Грав у різних футбольних командах України — «Динамо» (Кам’янець-Подільський), «Комбайнобудівник» (Тернопіль), «Нива» (Бережани)…
Тренерський шлях:
Робота з дитячо-юнацькими командами.
Професійні команди: 1988 – тренер «Торпедо» та «Металург» (Запоріжжя); 1988 –1994 – тренер, потім головний тренер ФК «Нива» (Вінниця); 1994 –1996 – тренер ФК «Спартак» (Москва, Росія), член тренерського штабу збірної Росії;1996 – 2012 роки: на різних тренерських посадах у футбольних клубах «Дніпро» (Дніпропетровськ), «Левскі» (Софія, Болгарія), «Спартак» (Москва, Росія), «Арсенал» (Київ), «Металург» (Запоріжжя), «Терек» (Грозний, Росія), «Арсенал» (Київ),  «Тобол» (Кустанай, Казахстан). 2013 – тренер-методист Федерації футболу України. З 17 червня – головний тренер ФК «Говерла» (Ужгород).
Досягнення: п’ятикратний чемпіон Росії в складі «Спартака», учасник 6 циклів Ліги чемпіонів УЄФА (зіграв більше 40 матчів). Неодноразовий переможець Кубка  країн СНД. Переможець турніру «Antalija Cup-2002». Призер чемпіонату і володар Кубка Росії та Болгарії. Фіналіст Кубка України. Брав участь у Кубку УЄФА і в Кубку кубків зі «Спартаком», «Дніпром», «Левскі». ФК «Металург» (Запоріжжя) вивів  вперше у його історії в фінал Кубка України та у турнір на Кубок УЄФА. Кращий тренер України: 1996, 2002; кращий тренер Болгарії —  1998.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*