«Вимагати податки з тих, кого ця держава змусила поневірятися, — це цинізм»

Азаров просто мріяв оподаткувати заробітчан. Ця ідея не покидала його ніколи. Що він тільки не вигадував, в які законопроекти лише не вписував цю норму. Але у нього нічого не вийшло.

Зате нинішній владі це майже вдалося. Поки вони забивали людям баки гранатами і «мосійчуками», Верховна Рада, під виглядом захисту трудових прав українців за кордоном спокійно собі проголосувала в першому читанні законопроект №2330а, згідно з яким кожен трудовий мігрант повинен буде платити єдиний соціальний внесок.

Вимагати податки з тих, кого ця держава змусила поневірятися за кордоном за шматок хліба, — це цинізм, який міг собі дозволити лише Азаров і «Партія регіонів».

Але цей законопроект був проголосований не силами «Опозиційного блоку» і «Відродження», а завдяки Блоку Петра Порошенка і «Народному Фронту». Саме тими, хто сьогодні не створюють робочі місця, а хочуть, як трутні, попастися на доходах простих роботяг. А це — від 6 до 10 мільярдів доларів щороку. Сума настільки серйозна, що з нею не може позмагатися жоден український олігарх. Але замість того, щоб подякувати заробітчанам і покаятися, що ця деражава колись змусила їх тікати за кордон, нинішня влада дивиться лише, як би це їх «взути» і бажано — на серйозну суму.

Віктор БАЛОГА,
народний депутат України.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*