Винобрання по-закарпатськи – з піснями й танцями

Осінь на Закарпатті – це неймовірне багатство багряно-золотої палітри, пора тихого полювання й збору врожаю. З особливою пошаною в нас ставляться до винобрання, адже чи не кожне приватне обійстя прикрашає луґош, а кожен підвал – бочка доброго вина. І як уже здавна повелося, будь-яку серйозну роботу й уміють поєднати з піснею і танцем.

Відродити давні традиції закарпатського виноградарства і виноробства – справа нелегка, але перспективна. А от відтворення давнього обряду винобрання з його неповторним шармом, жартами й веселощами можна буде побачити на концерті заслуженого академічного Закарпатського народного хору 6 листопада о 17.00.

«Ой, на горі винобрання» – так називається програма, до якої, крім вокально-хореографічних композицій, увійшло ще багато наших жартівливих народних пісень і танців, сольних і оркестрових номерів. Керівник колективу – Наталія Петій-Потапчук, балетмейстер – Михайло Сачко. Окрасою програми будуть виступи Петра Матія, Надії Гораль, Яни Садварій, Мирослави Копинець, Василини Голянич, Михайла Бровді тощо. Концерт відбудеться у рамках проекту «Музика вихідного дня».

Підготувала
Таїсія ГРИСЬ

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*