Виставкою військової техніки й мітингом-реквіємом на Закарпатті відзначать День перемоги над нацизмом

В Ужгороді День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 9 травня відзначать численними заходами. Зокрема відбудуться виставка військової техніки, покладання квітів до пам’ятних знаків, мітинг-реквієм, урочиста хода за участі ветеранів, керівників краю та всіх небайдужих громадян.

Спершу о 10.00 представники влади, ветеранських організацій, військових частин, військкомату та правоохоронних органів покладуть квіти до підніжжя пам’ятника «Україна – визволителям» на українсько-словацькому кордоні, затим о 10.30 – до монумента «Добровольцям Закарпаття – учасникам Другої світової війни» на площі Кирила й Мефодія в Ужгороді. О 10.40 на площі Поштовій в Ужгороді формуватиметься загальноміська колона, що прямуватиме до Пагорба Слави. Об 11.00 там відбудеться мітинг-реквієм. Опісля – покладання квітів до Вічного вогню.

Також 9 травня на площі Народній перед обласною адміністрацією протягом дня діятиме виставка військової техніки та спорядження. Відвідувачі зможуть спробувати складати зброю, а також оглянути БТРи та спецавтомобілі закарпатських військових і силових структур.

Урочистості з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбудуться в усіх районах та містах області. Нагадаємо, що символом пам’яті жертв війни є червоний мак. Його графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку уособлює квітку маку, з другого – кривавий слід від кулі. Поруч із квіткою розміщено дати початку й закінчення Другої світової війни (1939 – 1945) та гасло «Пам’ятаємо. Перемагаємо».

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*