Виставку своїх картин презентував

ужгородський лісівник

В ужгородському Центрі гунгарології яскравими олійними натюрмортами й пейзажами дебютував художник-лісівник Василь Лиситчук. З першого погляду видно, що автор закоханий у природу. Пишні маки, ніжна весна й краса відлиги однаково ваблять поціновувачів мистецтва, вселяючи спомини про тепле літо чи про зимові вечори біля каміна.

Автор має хист до малювання, що підтверджують картини, представлені на виставці. В його творах присутні гра кольору, світла і тіні, відчуваються гарний смак і власний стиль. Недаремно Василь Петрович усе життя присвятив роботі в лісі. Починав на Ужгородському лісокомбінаті на посадах майстра, техніка-лісівника, помічника лісничого. Затим був інженером, заступником начальника відділу об’єднання «Закарпатліс», секретарем обкому профспілки працівників лісової та деревообробної промисловості, генеральним директором АТ «Українська лісоторгова біржа», а з 2000 року він – помічник лісничого в ДП «Ужгородське ЛГ». І ось тепер – художник!

– Мені здається, що будь-яка людина наділена даром відчувати красу навколишнього світу, гармонію ліній, відтінків кольорів, – каже Василь Лиситчук. – Картина – зображене на полотні світовідчуття художника. У моєму випадку – це картини з лісу, мого робочого місця. Малювати почав із 5-го класу, але по-справжньому – лише тоді, коли вийшов на пенсію. У своїх творах я намагаюся передати всю пишноту довкілля, вони – частина моєї душі.

Як розповів автор, народився він на Хмельниччині, в дитинстві малював для мами. Час від часу продавав картини й купував за ці гроші продукти та нові фарби. Пізніше вступив у Сторожинецький лісний технікум, а у 1980-му закінчив Ленінградську лісотехнічну академію. У 1973-му переїхав на Закарпаття й розпочав трудову діяльність на Ужгородщині. Завжди захоплювався живописом, книжками, природою. Пише картини для себе, своїх друзів і близьких. Ті, хто отримує їх у подарунок – у захваті! Наразі В. Лиситчук має понад 200 полотен, частину з яких представив на згаданій виставці.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*