Визначилися володарі почесного трофею

У суботу, 24 лютого, в ужгородському спорткомплексі «Юність» провели фінальний етап кубка Закарпатської області з волейболу серед чоловічих команд.

У першому етапі змагалося 16 команд, а у фінальній стадії зійшлися шість найсильніших: «Освіта» (Ужгородський р-н), колектив із Іршави,
ЗОДЮСШ-1 (Ужгород), «Спартак» (Свалява), Мукачево та «Севлюш» (Виноградів). Путівку у півфінал не змогли вибороти мукачівські та іршавські волейболісти, котрі поступилися ЗОДЮСШ-1 (2:1) та «Освіті» (2:0) відповідно.

В 1/2 фіналу «Севлюш» зустрівся із ЗОДЮСШ-1, а свалявський «Спартак» протистояв «Освіті». Як виноградівці, так і свалявці за багатьма показниками переважали суперників, тож цілком закономірно здобули переконливі перемоги у двох партіях.

Невдахи півфінальних поєдинків (ЗОДЮСШ-1 та «Освіта) зустрілися в грі за третє місце. «Бронзовий» фінал вийшов видовищним і тримав у напрузі до завершального свистка. У двох стартових партіях команди обмінялися перемогами, тому все вирішувалося в останній третині гри. Міцнішими нерви виявилися у волейболістів ЗОДЮСШ-1, які в підсумку святкували вікторію із загальним рахунком 2:1.

Головний поєдинок турніру між свалявським «Спартаком» та виноградівським «Севлюшем» вийшов не менш напруженим, аніж зустріч за третє місце. На майданчику зійшлися дві приблизно рівні команди, тож спрогнозувати переможця цієї дуелі було складно. І ті, й ті залишалися реальними претендентами на трофей і протягом усіх попередніх матчів виявляли бійцівський характер. Непоступливістю суперники відзначилися й цього разу, та все ж більше сил на фінальний штурм залишилося в «Спартака». Свалявці наприкінці зустрічі продемонстрували конструктивність побудови атак та надійну гру на прийомі м’яча, що дозволило їм довести справу до перемоги (2:1).

Таким чином, володарем кубка Закарпаття став свалявський «Спартак», срібним призером – виноградівський «Севлюш», а бронзовим – ужгородська ЗОДЮСШ-1.

Михайло АРДАНИК

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*